Αρχική σελίδα

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Εμφύλιος δασκάλων...;


Παρ' όλο που πολλές φορές έχω αγανακτήσει με τη συγκεκριμένη σελίδα που αναπαράγει και καλλιεργεί, πολλές φορές,  ένα είδος σύγκρουσης μεταξύ κοινωνικών ομάδων,  δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την είδηση αυτή.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο γονιός θεωρεί λάθος να μην επιτρέπει η δασκάλα στα παιδιά του τμήματός της  να συμμετέχουν σε εκδρομή για εκπαιδευτικούς λόγους ,από τη στιγμή που δε συγκεντρώνονται τα 3/4 του τμήματος, όπως λέει ο νόμος.
Κι όμως αν οι επισκέψεις αυτές είναι όντως πρόβλημα για μερικούς γονείς, λόγω της οικονομικής κατάστασης και δε συγκεντρώνεται ο απαραίτητος αριθμός μαθητών , τότε σαφώς υπάρχει θέμα.
Για φανταστείτε κάποιος "καλοπροαίρετα" να καταγγείλει τη δασκάλα ότι συνοδεύει τα παιδιά σε επίσκεψη χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις του νομού για την πληρότητα.
Τότε ποιος θα δώσει λόγο...;
Ίσως τελικά να μην είναι ένας εμφύλιος δασκάλων, αλλά μια κατάσταση που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και να την αντιμετωπίσουμε και εμείς στα δικά μας σχολεία. 

3 σχόλια:

Δήμητρα Λογγίνου είπε...

Και είμαστε ακόμη στην αρχή!Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τον νόμο όσο πιο πολύ γίνεται....για να προστατέψουμε τον εαυτό μας...

Δώρα είπε...

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα....
Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί σε διλήμματα ανάλογα...και πόσες ακόμα θα βρεθούμε...δυστυχώς! Το θέμα είναι ότι "εδώ" δεν υπάρχει "πόλεμος" γονέων-δασκάλων....
Ο στόχος είναι κοινός!

Γιώργος Πατσουλάκης είπε...

Ακριβώς! Και μάλιστα δεν ξέρω πόσο πλέον η όλη κατάσταση ενισχύει ή καταργεί την παιδαγωγική μας αυτενέργεια...